MIX

Een unieke woonomgeving waar wonen en bewegen elkaar ontmoeten, gelegen in het Lage Land in Rotterdam. Op deze plek ontstaat een gezonde en vitale leef- en woonomgeving met circa 265 woningen.

Wonen in MIX!

Er ontstaat een MIX van verschillende woningen voor iedereen. Voor ieder wat wils, voor verschillende budgetten. Starters, actieve ouderen, singles, empty nesters, stelletjes, gezinnen; iedereen is welkom in MIX in het Lage Land. Er komen appartementen in verschillende groottes vanaf ca. 50 m2 tot ca. 120 m2 met een collectieve binnentuin. Ook komt er een parkeerfaciliteit onder het gebouw voor zowel auto's als (bak)fietsen van de bewoners. MIX bestaat uit vier bouwblokken. De bouwblokken krijgen de namen MIX A, B, C, en MIX D.

 

De online verkoop van MIX A en B is nu van start! Bekiijk hier het woningaanbod! 

Genieten in de tuin?

Bovenop de parkeerfaciliteit wordt een collectieve tuin aangelegd, speciaal ontworpen om alle bewoners van MIX een plek te bieden waar ze kunnen ontspannen en samenkomen met hun buurtgenoten. Of je nu wilt ontspannen op een bankje in de schaduw, een picknick wilt organiseren met je buren of gewoon wilt genieten van de frisse lucht, de binnentuin biedt al deze mogelijkheden! Door de kleurrijke bloemen en prachtige groene planten ontstaat een er een groene oase binnen de bouwblokken die verschillende soorten vogels, vlinders en andere dieren aantrekt. Zo woon je in MIX in een prachtige groene omgeving en dat in de stad. 

Duurzaamheid

Als je een woning in MIX koopt, ben je uiteraard verzekerd van een duurzame woning! MIX biedt woningen die bijdragen aan een gezond binnen- en buitenklimaat.

Deze woningen worden zonder gasaansluiting opgeleverd en hebben een uitstekende isolatie. Ze zijn aangesloten op stadsverwarming en voorzien van vloerverwarming en -koeling op alle verdiepingen. 

Maar duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor de woningen in MIX, het speelt ook een rol in de buitenruimte en het gebouw zelf. MIX streeft naar natuurinclusief bouwen, waarbij nestkasten worden geplaatst voor vogels, vleermuizen en vlinders. Er worden waterretentiedaken aangelegd om water vast te houden en de collectieve binnentuin wordt aangelegd als een aangename plek voor zowel mensen als natuur. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, en MIX C wordt zelfs volledig in hout (CLT) gebouwd!

De tuinstad van morgen

Het ontwerp van MIX is geïnspireerd op een hedendaagse vertaling vanuit de principes van het tuinstad model. De architectuur van de tuinstad is een veelvoorkomend thema in de omgeving. De compositie bestaat uit vier stedelijke bouwblokken die met de metselwerk architectuur aansluiting vinden bij de omgeving. De bouwblokken zijn verbonden door een tweelaagse plint met een divers woonprogramma. Het woonprogramma in de plint omsluit de integrale parkeeroplossing die is afgedekt door de groene binnentuin, hierdoor is extra kwaliteit geïntroduceerd en zijn gebruiksplekken gecreëerd.

In de binnentuin ontstaat een nieuwe wereld. Een oase van groen en rust biedt de bewoners ruimte om op een veilige manier te ontsnappen aan de drukte van de stad. Omsloten door de gevels van hout die een zachte, duurzame uitstraling bieden, is de aantrekkelijk ingerichte, collectieve binnentuin bij uitstek de plek om samen van de zon en het groen te genieten. Dat zorgt voor een prettige woonbeleving én is goed voor het milieu.

In het ontwerp van MIX staan ontmoeting en beweging centraal. De unieke locatie, grenzend aan een sportveld, is hiervoor de basis. Architectuur is ingezet om bewuste en spontane ontmoetingen te faciliteren. Tussen MIX en de buurt en in het bijzonder tussen bewoners onderling. Extra brede galerijen met zogenaamde ontmoetbalkons zorgen ervoor dat mensen elkaar op verschillende plekken en momenten treffen.

Oftewel; Een veelzijdige ‘Mix’ in wonen, bewegen en ontmoeten!

Het ontwerp is van HD architecten in samenwerking met Buro Salt