Financieel advies nodig?

Overweeg je een woning te kopen in MIX? Dan is het belangrijk om te kijken naar je financiële situatie. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden!

Doe de check!

Is een woning financieel haalbaar voor je? Er zijn een aantal mogelijkheden zoals de NHG-grens en de betaalbaarheidsgrens. Doe de check bij Vaes Finance of Rabobank! Vaes Finance of Rabobank helpen je graag op weg en maken een gratis hypotheekverklaring. Deze verklaring kan ook nog helpen om je kans te vergroten in aanmerking te komen voor een woning in MIX. Uiteraard kun je ook bij een eigen financieel adviseur hiervoor aankloppen, maar Vaes en Rabobank zijn van alle ins & outs over het project op de hoogte.

Word een vriend van MIX en ontvang gratis een MIX-verklaring!

Wil je in aanmerking komen en je kansen vergroten voor de toebedeling van een woning van MIX? Dan is het goed om zeker te weten dat je het kan financieren én de maandlasten bij je passen. Dit toon je aan met een MIX-verklaring. Zie een MIX-verklaring als huiswerk voordat je een huis koopt. Deze verklaring wordt verstrekt door een bank of adviseur en laat zien dat jij de woning kunt financieren. We raden je aan deze verklaring op tijd te regelen. Geen enkel huis is hetzelfde en geen enkele situatie is identiek. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden. Want wie goed voorbereid is, weet waar hij of zij aan toe is en wat de mogelijkheden zijn. 

Je bent natuurlijk vrij om een eigen bank of adviseur te kiezen voor deze verklaring. Maar vrienden van MIX hebben een streepje voor met onze partners Vaes Finance en Rabobank. In samenwerking met Vaes Finance en Rabobank bieden we je de service van een financiële check en de afgifte van een gratis MIX-verklaring. Bijkomend voordeel is dat Vaes Finance en Rabobank vanaf het eerste moment betrokken zijn en vertrouwd zijn met het aanbod van MIX. Met een goede financiële check en een MIX-verklaring vergroot je direct je kansen. Ga dus nu het gesprek aan om je kansen te vergroten voor een woning in MIX A of MIX B! 

75% van de woningen in MIX valt onder de NHG-grens, maar wat houdt dit in? Voor de aankoop van je woning kun je een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garanatie (NHG). Met NHG ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek en krijg je korting op je hypotheekrente. Met NHG kun je vertrouwen op een vangnet. Mocht je de woning buiten jouw schuld moeten verkopen, en brengt deze minder op dan de hypotheek? Dan wordt deze restschuld jou in de meeste gevallen kwijtgescholden. 

De voordelen van NHG op een rijtje:

  1. Met een hypotheek met NHG weet je zeker dat deze past bij je inkomen. Je leent nooit te veel en daarom houd je genoeg over voor andere uitgaven. 
  2. Gaat je relatie uit, overlijdt je partner of er gebeurt iets anders in je leven waardoor je de hypotheek niet meer kunt betalen? Met NHG kun je vertrouwen op een vangnet,
  3. De extra zekerheden van NHG word je beloont met een lagere hypotheekrente
  4. Een hypotheek met NHG is verantwoord voor senioren, starters en ondernemers
  5. Geen vast contract? Met NHG is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten
  6. Verkoop je je woning met verlies? Dan kunnen we onder bepaalde voorwaarden de restschuld kwijtschelden. Je hoeft de schuld die overblijft dan niet meer te betalen

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG? Plan dan een vrijblijvend gesprek met Vaes finance of Rabobank in om jouw mogelijkheden te bespreken!

In Rotterdam geldt de zelfbewoningsplicht voor woningen die maximaal € 435.000. - kosten en geldt een anti-speculatiebeding van vijf jaar waarin de woning niet verkocht mag worden. Lees hier meer informatie van de gemeente

 

 

Ben je alleenstaand en heb je minimaal 28.000 euro inkomen per jaar? Goed nieuws. Je mag vanaf 1 januari 2024 een hogere hypotheek afsluiten. Voor de aankoop van een woning kun je straks 16.000 euro aanvullend lenen.

“Dit extra bedrag biedt deze groep iets meer financiële ruimte bij het kopen van een woning”, schrijft het kabinet. Het Nibud onderbouwt dit ook. Iemand die alleen woont heeft lagere vaste lasten samenwoners. Hierom komt er meer ruimte om de droom van een koophuis mogelijk te maken.

Hypotheek met een studieschuld

Ook oud-studenten mogen meer lenen. De manier waarop een studieschuld wordt meegewogen bij een berekening voor een hypotheek verandert. Vanaf 2024 wordt de hoogte van de hypotheek vastgesteld op basis van wat iemand maandelijks terugbetaalt. Wie al extra heeft afgelost op zijn studieschuld, kan dus meer lenen.

Vraag jouw financieel adviseur voor advies. 

Bron: Nieuwbouw.nl