Meest gestelde vragen

Alle woningen worden in de verkoop gebracht. De definitieve verkoop start waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2024. 

De woningzoeker is live, dus je kunt nu alvast beginnen met de oriëntatie op de aankoop van een nieuwbouwwoning in MIX A en MIX B. Bekijk hier het stappenplan om te weten wat je kan verwachten. 

Een account aanmaken is handig, omdat je daarmee altijd op de hoogte blijft van alle laatste updates en je, je hiermee volledig kunt oriënteren op jouw droomwoning in MIX.  

De gebouwdelen MIX A en MIX B zullen als eerste worden gebouwd en ook in de verkoop gaan. Op dit moment kun je je een aantal bouwnummers als favoriet kenmerken en deze vind je terug in je account. Zijn de prijsranges bekend, dan kun je voor je favoriete bouwnummers 'voor' inschrijven. 

 

Binnen enkele weken wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Onlangs was er een informatiebijeenkomst voor de omwonenden waarbij de mogelijkheid was om vragen te stellen over het proces van de nieuwbouwontwikkeling.

Ja, alle woningen krijgen een buitenruimte in verschillende vormen. 

Als je een woning in MIX koopt, ben je verzekerd van een duurzame woning! MIX biedt woningen die bijdragen aan een gezond binnen- en buitenklimaat.

Deze woningen worden zonder gasaansluiting opgeleverd en hebben een uitstekende isolatie. Ze zijn aangesloten op stadverwarming en voorzien van vloerverwarming en -koeling op alle verdiepingen. Daarnaast worden er zonnepanelen geïnstalleerd op de daken, waardoor duurzame energie wordt opgewekt.

Maar duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor de woningen in MIX, het speelt ook een rol in de buitenruimte en het gebouw zelf. MIX streeft naar natuurinclusief bouwen, waarbij nestkasten worden geplaatst voor vogels, vleermuizen en vlinders. Er worden waterretentiedaken aangelegd om water vast te houden, en de collectieve binnentuin wordt aangelegd als een aangename plek voor zowel mensen als natuur. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, en MIX C wordt zelfs volledig in hout (CLT) (cross laminated timber) uitgevoerd!

De woningen worden standaard voorzien van een keuken. In overleg met de aannemer is deze keuken aan te passen.

De woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet(ten).

Parkeren voor de nieuwe bewoners in MIX is mogelijk onder het gebouw met ontsluiting via de Folkert Elsingastraat. Er worden tevens twee grote stallingen voor fietsparkeren gerealiseerd. Het parkeren voor de sportvoorzieningen is en blijft mogelijk via de De Waeghemakerstraat. Met de koop van een appartement in MIX krijgt u de mogelijkheid een parkeerplek te kopen. Deze vaste parkeerplek wordt dan uw eigendom.

De gemeente Rotterdam ziet kansen voor een nieuwe inrichting van het sportterrein en de openbare ruimte eromheen. Tijdens de informatieavonden gaf de gemeente hierop ook een toelichting. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie of mail naar folkertelsingastraatSO@rotterdam.nl

Er worden straks diverse VvE's (Vereniging van Eigenaars) opgericht, die een relatie zullen hebben met de verschillende gebouwen binnen het project. De VvE draagt zorgt voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het appartementengebouw.

Ten behoeve van het gevelbeeld van de gebouwen, zijn de hoge bomen die er staan op de Koningslaan op de impressie vervangen door wat lagere bomen. De hoge bomen blijven uiteraard behouden.

Alle impressies en plattegronden die getoond worden op deze website en toekomstige woningzoeker zijn puur bedoeld ter inspiratie. De beelden zijn enkel bedoeld om een indruk te geven van het bouwplan en inrichting en zijn indicatief. Ze vormen geen onderdeel van de eventuele contractstukken die worden overeengekomen in het kader van het bouwplan en inrichting en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.