Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning brengt heel wat vragen met zich mee. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning in MIX vind je hieronder. 

Algemeen

Een account aanmaken is handig, omdat je daarmee altijd op de hoogte blijft van alle laatste updates en je, je hiermee volledig kunt oriënteren op jouw droomwoning in MIX.  

De verkoop van de woningen in MIX A en MIX B is van start! Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven op jouw favoriete woning in MIX A en MIX B. De inschrijfperiode loopt tot 24 maart 20.00 uur. Bekijk hier het uitgebreide stappenplan om te weten wat je kunt verwachten van de verkoopprocedure.

Planning

De gebouwdelen MIX A en MIX B worden als eerste worden gebouwd en ook in de verkoop gaan. Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor een woning in MIX A en MIX B. De inschrijfperiode loopt tot 24 maart 20.00 uur. Het uitgebreide stappenplan vind je terug bij de downloads. 

Momenteel wordt het bestemmingsplan vastgesteld. In augustus was een informatiebijeenkomst voor de omwonenden waarbij de mogelijkheid was om vragen te stellen over het proces van de nieuwbouwontwikkeling. Lees ook meer op Folkert Elsingastraat | Rotterdam.nl

MIX

Alle woningen worden in de verkoop gebracht. Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven op jouw favoriete woning in MIX A en MIX B! De inschrijfperiode loopt tot 24 maart 20.00 uur. 

Ja, alle woningen krijgen een buitenruimte in verschillende vormen. 

Als je een woning in MIX koopt, ben je verzekerd van een duurzame woning! MIX biedt woningen die bijdragen aan een gezond binnen- en buitenklimaat.

Deze woningen worden zonder gasaansluiting opgeleverd en hebben een uitstekende isolatie. Ze zijn aangesloten op stadverwarming en voorzien van vloerverwarming en -koeling op alle verdiepingen. De woningen krijgen een voorlopig A+ energielabel. De daken, de gevels en de ramen scoren hoger op de MilieuPrestatieGebouwen (MPG). 

Maar duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor de woningen in MIX, het speelt ook een rol in de buitenruimte en het gebouw zelf. MIX streeft naar natuurinclusief bouwen, waarbij nestkasten worden geplaatst voor vogels, vleermuizen en vlinders. Er worden waterretentiedaken aangelegd om water vast te houden, en de collectieve binnentuin wordt aangelegd als een aangename plek voor zowel mensen als natuur. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, en MIX C wordt zelfs volledig in hout (CLT) (cross laminated timber) uitgevoerd!

Ja, de collectieve tuin is alleen toegankelijk voor bewoners van MIX. 

Deze woningen zijn op dit moment nog niet beschikbaar voor verkoop. 

MIX B wordt opgesplitst in twee bouwfases. Dit heeft te maken met de positite van bestaande gebouwen die hiervoor gesloopt moeten worden. De tweede fase van MIX B wordt dan ook op een later moment gebouwd en gaan hierdoor momenteel niet in fase 1 in verkoop. 

Afwerkingsniveau

De woningen worden standaard voorzien van een keuken. In overleg met de aannemer is deze keuken aan te passen.

De woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet(ten).

Nadat je de gescheiden koop-/ aannemingsovereenkomst hebt getekend wordt er een gesprek in gepland met de kopersbegeleider. Tijdens dit gesprek worden de verschillende optiemogelijkheden besproken in een meer-minderwerktraject.

Parkeren

Parkeren voor de nieuwe bewoners in MIX is mogelijk onder de collectieve binnentuin met ontsluiting via de Folkert Elsingastraat. Er worden tevens twee grote stallingen voor fietsparkeren gerealiseerd. Jouw auto en/of fiets staan dus altijd uit het zicht én droog. Het parkeren voor de sportvoorzieningen is en blijft mogelijk via de De Waeghemakerstraat. 

In totaal krijgen 55 woningen van MIX A en 12 woningen van MIX B een toegewezen parkeerplaats in de inpandige parkeergarage. Deze vaste plek wordt jouw eigendom voor € 22.500,00.  Dit bedrag komt dus op de V.O.N.–prijs van de woning. Voor de andere woningen geldt dat je optioneel een parkeerplaats kunt kopen. Ook voor een bedrag van € 22.500,00. De toewijzing van deze optionele parkeerplaatsen volgt op een later moment. 

Download hier de overzichtsplattegrond van parkeren in fase 1 en check de woningzoeker voor de exacte verdeling per bouwnummer.

Voor alle plekken in de inpandige parkeergarage van MIX geldt dat deze als plek voor elektrisch laden kunnen worden uitgevoerd. Wanneer je als appartementseigenaar een oplaadpunt wilt plaatsen voor je elektrische auto, kun je dat samen met de andere parkeergebruikers binnen de Vereniging van Eigenaars (VvE) afstemmen. Er is op dit moment een subsidiemogelijkheid. 

Wil je meer informatie weten? Kijk hier voor meer informatie.

Bezoekers kunnen parkeren op straat. De parkeergarage is alleen toegankelijk voor bewoners van MIX.

Elke woning krijgt ten minste twee toegewezen fietsplekken, en afhankelijk van de grootte van je woning kunnen dit meer fietsplekken zijn. Op deze manier is het gegarandeerd dat jouw fiets altijd veilig en droog staat, op dezelfde vertrouwde plek!

 

Financieel

Als je overweegt een woning te kopen in MIX is het goed om naar jouw financiële situatie te kijken. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden! Doe de check bij Vaes Finance of Rabobank! Vaes Finance of Rabobank helpen je graag op weg en maken een gratis hypotheekverklaring. Deze verklaring kan ook nog helpen om je kans te vergroten in aanmerking te komen voor een woning in MIX. Uiteraard kun je ook bij een eigen financieel adviseur hiervoor aankloppen, maar Vaes en Rabobank zijn van alle ins & outs over het project op de hoogte.

Er worden straks verschillende VvE's (Vereniging van Eigenaars) opgericht, voor de appartementen, de gemeenschappelijke ruimtes, de collectieve binnentuin en de collectieve parkeergarage. De VvE draagt zorgt voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het appartementengebouw. Als je een woning koopt in MIX, word je automatisch lid van de VvE. Je betaalt als eigenaar maandelijks een VvE-bijdrage. Jouw aandeel in de VvE bepaalt de hoogte van je bijdrage en het stemrecht dat je hebt. Dit aandeel is afhankelijk van de grootte van je appartement.

Jij sluit een reserveringsovereenkomst voordat een project in verkoop gaat. Op dat moment is nog niet alle informatie bekend die in het koopcontract moet worden opgenomen, zoals de start en de duur van de bouw. Een reserveringsovereenkomst geeft jou het eerste recht op de koop van het huis van jouw keuze. Soms wordt dit ook een voorinschrijving genoemd. JIj verplicht je hiermee tot het tekenen van een koopovereenkomst op het moment dat het project in verkoop gaat. In de overeenkomst staat in welke gevallen jij van deze verplichting af kunt. Meer informatie bij de makelaar of financieel adviseur. 

In Rotterdam geldt de zelfbewoningsplicht voor woningen die maximaal € 435.000. - kosten en geldt een anti-speculatiebeding van vijf jaar waarin de woning niet verkocht mag worden. Lees hier meer informatie van de gemeente

De omgeving van MIX

De gemeente Rotterdam ziet kansen voor een nieuwe inrichting van het sportterrein en de openbare ruimte eromheen.  De kunstgrasvelden van de korfbalvereniging Trekvogels blijven gewoon op dezelfde plek liggen. Tijdens de informatieavonden gaf de gemeente hierop ook een toelichting. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie of mail naar folkertelsingastraatSO@rotterdam.nl

Ten behoeve van het gevelbeeld van de gebouwen, zijn de hoge bomen die er staan op de Koningslaan op de impressie vervangen door wat lagere bomen. De hoge bomen blijven uiteraard behouden.

Alle impressies en plattegronden die getoond worden op deze website en toekomstige woningzoeker zijn puur bedoeld ter inspiratie. De beelden zijn enkel bedoeld om een indruk te geven van het bouwplan en inrichting en zijn indicatief. Ze vormen geen onderdeel van de eventuele contractstukken die worden overeengekomen in het kader van het bouwplan en inrichting en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.